Proceduri de înscriere

Procedura de înscriere a candidaţilor în programul de certificare ECDL

 Începand cu data de 01.09.2018, procesul de înregistrare și alocare a candidaților la centrul de testare ECDL, se desfășoară astfel: 

1.    Candidatul se înregistrează în Baza de date ECDL prin Formularul on-line disponibil pe site-ul www.ecdl.ro, link-ul de mai jos:

 Inscrie-te acum in programul ECDL;

2.    În urma completării corecte a Formularului de înregistrare, candidatul primește un link de validare a înregistrării pe adresa de e-mail furnizată; link-ul trebuie accesat în maxim 2 zile calendaristice;

3.  După accesarea link-ului, candidatul va achita la contabilitate contravaloarea taxei de înregistrare, conform ofertei Centrului.

4.   După achitarea taxei, candidatul trimite copia scanată a cărţii de identitate valabile și copia după chitanța cu care a achitat taxa utilizând formularul de mai jos.

formular pentru copii CI și chitanță

 5. După ce întreaga procedură a fost parcursă, candidatul va anunța printr-un e-mail pe coordonatorul centrului de examen de reușita procesului de înscriere, și va primi un e-mail de confirmare. Apoi se va putea înscrie pentru susținerea examinării utilizând Formular examen

 

Foarte important:

  • Înregistrarea candidatului minor, prin completarea și trimiterea Formularului online de înregistrare, va fi efectuată de către părinte/tutore.
  • Dacă datele cu care s-a înregistrat candidatul în Baza de date nu sunt corecte și nu corespund cărții de identitate, reprezentantul centrului de testare nu il va aloca la centru și va solicita ECDL ștergerea acestuia din Baza de date, urmând ca respectivul candidat să completeze din nou, în mod corect, Formularul de inregistrare de pe www.ecdl.ro.
  • Procedura trebuie finalizată cu cel puţin 2 săptămâni înainte de data primei examinări a candidatului.

Procedura de înscriere a candidaţilor la examene

1. Candidatul completează Formularul de înscriere la examen din secţiunea Formular examen cu cel mult o zi lucrătoare înainte de ziua examenului. (ex. joi este ultima zi de înscriere pentru luni-zi de examinare sau marţi este ultima zi de înscriere pentru joi-zi de examinare)
2. Candidatul achită taxa de examinare profesorului examinator, la prezentarea în sala de examen.

Nu se acceptă niciun fel de scutire pentru candidaţii absenţi la examen. În cazul unui eveniment care împiedică candidatul să fie prezent la examen acesta are obligaţia de a trimite un SMS de înştiinţare, imediat ce se produce evenimentul,la numărul de telefon indicat în formularul de înscriere la examen. În cazul absenţei neanunţate candidatul are obligaţia de a achita contravaloarea taxei de examinare pentru ziua absentată. Abaterea de la condiţiile acestei proceduri se sancţionează prin limitarea dreptului de participare la următoarea sesiune de examinare.