Proceduri de înscriere

Procedura de înscriere a candidaţilor în programul de certificare ECDL

1. Candidatul trebuie să completeze un formular de înregistrare online, disponibil pe site-ul ECDL ROMANIA, la adresa http://bd.ecdl.org.ro/ecdlvcard/formcandidatweb.aspx
2. Candidatul trimite copia scanată a cărţii de identitate valabile coordonatorului centrului, prin formularul următor.

Formular pentru trimiterea copiei scanate a C.I.


3. Candidatul anunţă profesorul de informatică sau TIC şi achită taxa de alocare a seriei generale unice.
4. Coordonatorul centrului caută şi validează candidatul pentru înscrierea în baza de date a centrului. 
5. Coordonatorul centrului tipăreşte fişa de înregistrare candidat generată din baza de date, o semnează şi o dă candidatului spre semnare. 

Procedura trebuie finalizată cu cel puţin 2 săptămâni înainte de data primei examinări a candidatului.

Procedura de înscriere a candidaţilor la examene

1. Candidatul completează Formularul de înscriere la examen din secţiunea Formular examen cu cel mult o zi lucrătoare înainte de ziua examenului. (ex. joi este ultima zi de înscriere pentru luni-zi de examinare sau marţi este ultima zi de înscriere pentru joi-zi de examinare)
2. Candidatul achită taxa de examinare profesorului examinator, la prezentarea în sala de examen.

Nu se acceptă niciun fel de scutire pentru candidaţii absenţi la examen. În cazul unui eveniment care împiedică candidatul să fie prezent la examen acesta are obligaţia de a trimite un SMS de înştiinţare, imediat ce se produce evenimentul,la numărul de telefon indicat în formularul de înscriere la examen. În cazul absenţei neanunţate candidatul are obligaţia de a achita contravaloarea taxei de examinare pentru ziua absentată. Abaterea de la condiţiile acestei proceduri se sancţionează prin limitarea dreptului de participare la următoarea sesiune de examinare.