Proceduri de înscriere

Procedura de înscriere a candidaţilor în programul de certificare ECDL

  informăm că, din 15.03.2021, va fi disponibilă pentru candidații ECDL metoda de plată online cu cardul bancar către ECDL ROMANIA a oricărui tip de serie de înscriere ECDL, prin Contul online de candidat ECDL. Procesatorul de plăți folosit va fi Netopia Payments.

 FOARTE IMPORTANT pentru candidați:

1. Un candidat ECDL va avea acces la Contul sau ECDL si va putea efectua achiziții cu plata online numai după ce va fi alocat la un centru de testare in Baza de date ECDL.

2. In numele candidatului, plata online cu cardul bancar poate fi efectuata de către orice persoana fizica sau juridica (candidatul însuși, părintele candidatului, angajatorul, etc). Condițiile de plata pentru candidați/plătitori se găsesc detaliate in Contul de candidat.

3. ECDL ROMANIA nu asigură candidatului dreptul de retragere a comenzii plasată și plătită.

 Pașii de urmat vor fi astfel:

1.    Candidatul se înregistrează în Baza de date ECDL prin Formularul on-line disponibil pe site-ul www.ecdl.ro, link-ul de mai jos:

 Formularul online

2.    În urma completării corecte a Formularului de înregistrare, candidatul primește un link de validare a înregistrării pe adresa de e-mail furnizată; link-ul trebuie accesat în maxim 2 zile calendaristice;

3.  După accesarea link-ului, candidatul va trimite copia scanată a cărții de identitate valabile utilizând formularul de mai jos.

formular pentru copii CI

4.Candidatul va anunța printr-un e-mail pe coordonatorul centrului de examen de intenția de achiziție a unei serii de înscriere ECDL, pentru a fi alocat Centrului de examen (pe adresa elenita.durla@eminescusm.ro)

5. Candidatului i se creează automat Contul de candidat ECDL și primește de la ECDL ROMANIA un email automat ce conține datele de acces în Cont.

6. Candidatul va intra în Contul lui de candidat (în meniul Achiziție Serie de Înscriere ECDL) și își va achiziționa seria de înscriere.

7. Candidatul va accesa Contul ECDL si va plăti cu cardul online seria de înscriere dorită, completând inclusiv datele de facturare contact. Plătitorul va primi: un email automat de confirmare a tranzacției de la Entropia și un email ce conține factura fiscală de la ECDL ROMANIA (aceasta se va găsi încărcata inclusiv în Contul de candidat).

8Candidatului i se va aloca automat/instant o serie de înscriere de către ECDL ROMANIA, fără a fi necesara intervenția reprezentantului centrului de testare. Candidatul va primi de la ECDL ROMANIA un email automat de confirmare a alocării seriei; el va putea vizualiza seria de înscriere inclusiv in Contul sau ECDL. 

9. După ce întreaga procedură a fost parcursă, candidatul se va putea înscrie pentru susținerea examinării utilizând Formular examen

Foarte important:

  • Înregistrarea candidatului minor, prin completarea și trimiterea Formularului online de înregistrare, va fi efectuată de către părinte/tutore.
  • Dacă datele cu care s-a înregistrat candidatul în Baza de date nu sunt corecte și nu corespund cărții de identitate, reprezentantul centrului de testare nu il va aloca la centru și va solicita ECDL ștergerea acestuia din Baza de date, urmând ca respectivul candidat să completeze din nou, în mod corect, Formularul de inregistrare de pe www.ecdl.ro.
  • Procedura trebuie finalizată cu cel puţin 2 săptămâni înainte de data primei examinări a candidatului.

Procedura de înscriere a candidaţilor la examene

1. Candidatul completează Formularul de înscriere la examen din secţiunea Formular examen cu cel mult o zi lucrătoare înainte de ziua examenului. (ex. miercuri este ultima zi de înscriere pentru joi-zi de examinare )
2. Candidatul achită taxa de examinare profesorului examinator, la prezentarea în sala de examen.

Nu se acceptă niciun fel de scutire pentru candidaţii absenţi la examen. În cazul unui eveniment care împiedică candidatul să fie prezent la examen acesta are obligaţia de a trimite un SMS de înştiinţare, imediat ce se produce evenimentul,la numărul de telefon indicat în formularul de înscriere la examen. În cazul absenţei neanunţate candidatul are obligaţia de a achita contravaloarea taxei de examinare pentru ziua absentată. Abaterea de la condiţiile acestei proceduri se sancţionează prin limitarea dreptului de participare la următoarea sesiune de examinare.