Colegiul Național Mihai Eminescu

Satu Mare,

Centru de testare acreditat ECDL

Candidații care au finalizat examenele necesare pentru un anumit tip de permis, trebuie să solicite eliberarea lui prin formularul dedicat, de pe acest site. (05.03.2024)

Data, ora și locația următoarei examinări: 14.05.2024, începând cu ora 14:30, sala 4 Informatică

Termen limită de înscriere: 12.05.2024, ora 14:30

Proceduri de înscriere

Procedura de înscriere a candidaților în programul de certificare ECDL


1. Înainte de a se prezenta la Centrul de Testare ales, fiecare candidat sau părinte/tutore (pentru candidatul minor) trebuie să completeze un Formular de înregistrare online, disponibil pe site-ul ECDL ROMANIA, la adresa bd.ecdl.org.ro/ecdlvcard/formcandidatweb.aspx . Pentru confirmarea înscrierii, părintele sau candidatul major trebuie să confirme link-ul primit pe adresa de e-mail utilizată la înscriere.

2. Apoi candidatul trimite copia C.I, prin Formularul CI candidat, pentru alocarea la Centrul de examen și trimite un e-mail coordonatorului centrului (liviu.rotaru@eminescusm.ro) pentru informare privind înscrierea.

3. Dacă datele candidatului sunt corecte și corespund cărții lui de identitate, reprezentantul Centrului de Testare caută și alocă respectivul candidat la Centrul de Testare, în Baza de date ECDL. În caz contrar, reprezentantul Centrului de Testare nu va aloca acel candidat la centru și va solicita la ECDL ROMANIA ștergerea acestuia din Baza de date, urmând ca respectivul candidat sa completeze din nou, în mod corect, Formularul de înregistrare online. 

4. În urma alocării cu succes la Centrul de Testare, candidatul va primi automat de la ECDL ROMANIA un email de confirmare a înscrierii care conține inclusiv datele de acces în propriul lui Cont ECDL online. Din Contul ECDL online, candidatul trebuie să achiziționeze o serie de înscriere generală unică ECDL, cu plata online, cu cardul, către ECDL ROMANIA (vezi exemplu). Costul ei este 166,60 lei, pentru elevi. Achiziționarea acestei serii este o condiție obligatorie pentru înscrierea la examene și reprezintă etapa finală a procesului de înscriere.


Procedura de înscriere a candidaţilor la examene


Candidatul completează Formularul de înscriere la examen cel mai târziu cu 2 zile calendaristice, înainte de data și ora la care este planificată sesiunea de examene.


Nu se acceptă niciun fel de scutire pentru candidații absenți la examen. În cazul unui eveniment care împiedică candidatul să fie prezent la examen acesta are obligația de a trimite un SMS de înștiințare, cel mai târziu cu 3 ore înainte de ora de începere a sesiunii de examen, la numărul de telefon 0727752520, prof. Rotaru Liviu.

Reguli de examinare

Examinatorul trebuie sa informeze candidații că, în cazul în care una dintre regulile de mai sus este încălcată, candidatul în cauza va finaliza imediat testul și va părăsi sala de examen.

Eliberarea permisului ECDL

După absolvirea examenelor necesare unui permis ECDL, candidatul solicită eliberarea permisului prin Formularul de solicitare a permisului ECDL .

Solicitarea de eliberare a permiselor este transmisă de către coordonatorul centrului, către ECDL România, când se acumulează 10 cereri de acest tip.

Tipurile de permise ECDL pot fi consultate la adresa ecdl.ro/articol/certificari-ecdl_5.html .

Permisul (certificatul) ECDL va fi emis în format electronic cu titlu gratuit și va fi încărcat în Contul ECDL online de candidat, de unde se poate vizualiza, descărca și tipări (dacă este cazul).

Verificarea autenticității unui permis se poate face la adresa bd.ecdl.org.ro/ecdlvcard/certification.aspx . 

Taxe interne

Se acceptă plata anticipată a patru (240 lei) sau șase (360 lei) examene. În acest caz plata se face direct la contabilitate, iar candidatul are obligația să trimită copia chitanței profesorului coordonator, prin e-mail. Pe măsură ce candidatul susține examene, se va descărca taxa aferentă, din taxa totală achitată. 

Contact

Coordonator centru, prof. Rotaru Liviu, liviu.rotaru@eminescusm.ro

Examinator autorizat, prof. Sandor Nicoleta, sandor_nico@eminescusm.ro

Acreditări